30 Aralık 2013 Pazartesi

Elmalı baton kek




3 yumurta
1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı pekmez
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı su
2 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
½ çay kaşığı toz karanfil
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 elma (ince ince dilimlenmiş)


Fırını 180°C de ısıtın. Baton kalıbın dibine yağlı kağıt serin. Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Şekeri ilave edin çırpın. Pekmez, su ve yağı ekleyin çırpın. Elma hariç ve unu en son 2 kerede eklemek suretiyle diğer malzemeleri ekleyin ve telle çırpın. Karışımın ¾ ünü kalıba boşaltın, elmanın ¾ ünü ince ince dilimleyip düzgünce dizin. Kalan karışımı dökün ve  kalan elmalarıda en üste dizin. Sıcak fırında 52-55 dakika pişirin. Kürdan temiz çıkınca fırından alın ve telde soğutun.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...