Yapması kolay, lezzeti bol ve sağlıklı bir tarif. İçinde ne şeker, ne yağ, ne de un var. Sadece 2 malzeme ile yapılabilen nefis bir tat.
12 tane kuru
incir
3 su bardağı
süt
İncirleri
sıcak suda 20-25 dakika bekletin. Sonra sütü yoğurt mayalama sıcaklığına
gelinceye kadar ısıtın. Sıcaklığı test etmek için küçük parmağınızı hafifçe
süte batırın. 8’e kadar sayabiliyorsanız sıcaklık tamamdır. Ocaktan
alabilirsiniz.
Bu arada
yumuşamış incirleri küçük küçük doğrayın ve sütün içine koyun. İçinde iri
parçalar kalmayacak şekilde blendırdan geçirin. Sonra bu karışımı kaselere
boşaltın. Üstlerini önce streç filmle örtün. Daha sonrada üstlerine mutfak bezi
örterek oda sıcaklığında 3-4 saat bekletin. Bu sürenin sonunda kaseleri
buzdolabına kaldırın.