21 Mart 2018 Çarşamba

İncir uyutması




Yapması kolay, lezzeti bol ve sağlıklı bir tarif. İçinde ne şeker, ne yağ, ne de un var. Sadece 2 malzeme ile yapılabilen nefis bir tat.





12 tane kuru incir
3 su bardağı süt

İncirleri sıcak suda 20-25 dakika bekletin. Sonra sütü yoğurt mayalama sıcaklığına gelinceye kadar ısıtın. Sıcaklığı test etmek için küçük parmağınızı hafifçe süte batırın. 8’e kadar sayabiliyorsanız sıcaklık tamamdır. Ocaktan alabilirsiniz.

Bu arada yumuşamış incirleri küçük küçük doğrayın ve sütün içine koyun. İçinde iri parçalar kalmayacak şekilde blendırdan geçirin. Sonra bu karışımı kaselere boşaltın. Üstlerini önce streç filmle örtün. Daha sonrada üstlerine mutfak bezi örterek oda sıcaklığında 3-4 saat bekletin. Bu sürenin sonunda kaseleri buzdolabına kaldırın.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...