İçinde un ve rafine şeker olmayan bir tarif. Tarifi Kevser'in mutfağı'ndan aldım.
Keçi boynuzu sevenler için güzel bir tarif. Bana biraz ağır geldi ama unlu ve şekerli tarifler için iyi bir alternatif.
3 yumurta
2 tane olgun muz
1 su bardağı keçi boynuzu tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı doğranmış ceviz
Fırını 160°C de ısıtın. Tereyağını kısık ateşte eritin.
Muzları çatalla ezin. 20-25 cm.lik dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt serin.
Yumurtaları tel çırpıcı ile çırpın. Muzları
ekleyip çırpmaya devam edin. Bu arada tereyağını yavaş yavaş ekleyin ve
tel çırpıcı ile çırpmaya devam edin. Keçi boynuzu tozu, kakao ve kabartma
tozunu ilave edip karıştırın. En son
cevizi de ekleyip spatula ile karıştırın ve kalıba boşaltın. Üzerini düzeltip
sıcak fırına koyun ve yaklaşık 30 dakika kürdan temiz çıkana dek pişirin.
Afiyet olsun.