Görüntüsü de tadı da çok hoş olan bu güzel tatlının tarifi şöyle:
1 paket (250 gr.) oda sıcaklığında margarin
1 yumurta
2 yemek kaşığı ezilmiş fındık içi
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 fincan (türk kahvesi fincanı) sirke
1 paket kabartma tozu
4,5-5 su bardağı un
Şerbeti için :
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1/2 limon
gıda boyası
Bütün hamur malzemelerini karıştırıp hamuru bezeler halinde açın. Bardak ya da yuvarlak kalıpla yuvarlaklar kesin. 4 tane yuvarlağı uçları üst üste gelecek şekilde alt alta dizip yuvarlayın. Ortalarından bıçakla 2'ye kesin. Böylece 2 tane gül elde etmiş olacaksınız. Hafifçe güllerin yapraklarını kıvırıp şekil verdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önce 220 C de 10-15 dakika pişirin.Sonra 160 C de 15-20 dakika (altları kızarana kadar)daha pişirin. Biraz sert bir tatlı oluyor şerbete koymadan önce. Sonra çıkan tatlıları şerbete koyup arada sırada ters düz ederek iyice şerbeti çekmesini sağlayın. Afiyet olsun.