15 Aralık 2008 Pazartesi

Bayram menümüzden : Gül tatlısı

Geçtiğimiz şeker bayramında sevgili Mine teyzemiz yapmıştı bu tatlıyı bize. Görüntüsüne vurulmuştuk resmen. Hemen tarifini almıştık ama uygulamasını hemen yapamamıştık maalesef. Biraz gecikmelide olsa en sonunda denemek için iyi bir fırsat bulduk. Tam bayrama uygun oldu bu tatlının görüntüsü. Sevgili Mine teyzeciğimizin kulakları çınlasın, ellerine sağlık olsun.
Görüntüsü de tadı da çok hoş olan bu güzel tatlının tarifi şöyle:




Malzemeler :


1 paket (250 gr.) oda sıcaklığında margarin
1 yumurta
2 yemek kaşığı ezilmiş fındık içi
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 fincan (türk kahvesi fincanı) sirke
1 paket kabartma tozu
4,5-5 su bardağı un


Şerbeti için :
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1/2 limon
gıda boyası



Önce şerbeti hazırlamak için su ve şekeri kaynatın. Kaynarken limonunu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp en son istediğiniz renk gıda boyasından çay kaşığının ucuyla şerbete ekleyip karıştırın ve altını kapatıp şerbeti soğumaya burakın.

Bütün hamur malzemelerini karıştırıp hamuru bezeler halinde açın. Bardak ya da yuvarlak kalıpla yuvarlaklar kesin. 4 tane yuvarlağı uçları üst üste gelecek şekilde alt alta dizip yuvarlayın. Ortalarından bıçakla 2'ye kesin. Böylece 2 tane gül elde etmiş olacaksınız. Hafifçe güllerin yapraklarını kıvırıp şekil verdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önce 220 C de 10-15 dakika pişirin.Sonra 160 C de 15-20 dakika (altları kızarana kadar)daha pişirin. Biraz sert bir tatlı oluyor şerbete koymadan önce. Sonra çıkan tatlıları şerbete koyup arada sırada ters düz ederek iyice şerbeti çekmesini sağlayın. Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...