27 Mart 2019 Çarşamba

Beze (Mereng) tarifi- 3 renkli beze yapımı



Nasıl anlatsam bu güzellikleri? Bulut gibi, köpük gibi. Gerçekten de nefis oldu. Muhakkak denemelisiniz. Tarifin orijinali, dünyalar güzeli şefim Duygu Tuğcu'ya ait. O da burada işte :)



3 tane yumurta akı
90 gr. toz şeker
90 gr. pudra şekeri
1 tutam tuz
Gıda boyası




Cam ya da metal geniş bir karıştırma kabında, mikserin en üst hızında yumurta aklarını çırpmaya başlayın. Hafif köpürmeye başlayınca tuzu ekleyin. Biraz daha köpürünce toz şekeri ekleyin. 5 dakika çırpın. Sonra pudra şekerini ilave edin ve yine en hızlı devirde 8-10 dakika çırpın. Kaseyi ters çevirdiğinizde içindekilerin dökülmeyecek kıvama gelmiş olması gerekiyor.






Kaç renk yapmak istiyorsanız o kadar sayıda kaselere paylaştırın. İstediğiniz renkleri merenglerle (çırpılmış yumurta akı) karıştırın. Bir sıkma torbasına istediğiniz duyu takın. Torbayı uzun bir bardağa yerleştirin. Ortasını açın. Bu arada kaselerdeki merengleri bir tatlı kaşığı ile karıştırarak istediğiniz renk tonlarını elde edin. Tek renk yapacaksanız sıkma torbalarına doldurup yağlı kağıt serili tepsiye sıkın.




Alacalı yapacaksanız, tezgahın üzerine genişçe bir streç film serin. İstediğiniz renkleri 10-12 cm. uzunluğunda, yaklaşık 2 parmak genişliğinde, yanyana gelecek şekilde streç film üzerine kaşıkla dökün. Daha sonra dikkatlice streç filmi bir uçtan tutarak rulo pasta sarar gibi sarın. Uçlarını kağıtlı şeker kapatır gibi kapatın. Bir ucunu makasla biraz kesin ve uç takılı sıkma torbasına yerleştirin. İstediğiniz şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Bizim 2 tepsi bezemiz oldu. İkisini de aynı anda fırına koyduk. Ama fan ayarını açmadık. Alt üst ayarda, önceden ısıtılmış fırında, 100°C de 1 saat 50 dakika yani 110 dakika pişirdik.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...