Mis gibi muz ve fındık aromalarının birbirine geçtiği enfes bir kek oldu bu kek. İşte tarifi:
3 yumurta
1 olgun muz
¾ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı pekmez
½ su bardağı fındık yağı
½ su bardağı süt
½ su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
½ paket vanilya
½ çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Fırını 180°C de ısıtın. Muzu bir çatalla ezin. Karıştırma kabına muz, şeker ve yumurtaları alın. Üstüne pekmezi ekleyerek çırpma teliyle karıştırın.
Yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip karıştırın. Koyu boza kıvamına gelince fındığı ekleyin.
Kek kalıbına boşaltıp kürdan temiz çıkana dek yaklaşık 50-55
dakika pişirin.
Afiyet olsun...