Nefis bir karamel sos tarifi daha. Daha önce yazdığım tariften ki o burada :) farklı olarak bu sos daha kalın, daha dolgun. Bu tarifi özellikle pastalarda rahatça kullanabilirsiniz. Sadece pastalarda da değil, kapkeklerde, sütlü tatlılarda, tartlarda, dondurmalarda da müthiş oluyor.
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı su
150 gr. tereyağı (oda sıcaklığında ve küçük parçalar
halinde)
1 neskafe fincanı sıvı krema
Önce suyu ardından şekeri bir sos tenceresine koyup şeker
eriyene kadar ısıtın. Ben arada karıştırarak erittim. Rengi kehribar rengi
alana ve kokusu karamel kokusu olana dek karıştırın. Ocak orta sıcaklıkta
olacak. Tereyağını parça parça ve erite erite şekere karıştırın. En son kremayı
da yavaş yavaş eleyerek homojen bir karışım elde edin. Hep beraber 3 dakika kaynatın.
Ocağı söndürdükten sonra sıcağa dayanıklı başka bir kaba aktarın ve oda
sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.