İnce bir kek tabakasının bol miktardaki meyveleri sarıp sarmalamasıyla ortaya çıkan nefis bir lezzet.
Yapımı kolay, lezzeti harika.
3 elma
1 armut
½ muz
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/5 su bardağı sıvıyağ (yaklaşık 2 parmak kadar)
1/5 su bardağı süt (yaklaşık 2 parmak kadar)
Elmaları, armudu ve muzu bir kaseye minik küpler halinde doğrayın.
Başka bir kasede önce toz şeker ve yumurtaları tel çırpıcı ile karıştırın. Un
ve tarçını ekleyip birbirlerine karışana dek telle çırpın. Süt ve yağı ekleyip
homojen bir kıvam alana dek telle çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve
vanilyayı de ekleyin ve karıştırın. Hepsi iyice karışınca meyveleri ekleyin,
karıştırın. Yağlanmış kalıba boşaltın (ben 23 cm.lik kelepçeli kalıpta
pişirdim). Sıcak fırında 180°C de 50-60 dakika pişirin. Kürdan batırıp pişip
pişmediğini kontrol ederek fırından alın.