22 Mayıs 2013 Çarşamba

Makaron (çikolatalı krema dolgulu)




İşte güzel makaronlarımız :) Tarif sevgili İzgün'cüğümün (Pastane'den). Çok teşekkür ederim güzel arkadaşım. Yüreğine sağlık olsun.





80 gr. badem unu
100 gr. pudra şekeri
2 yumurta akı
5 yemek kaşığı toz şeker

Krema :
100 gr. bitter çikolata
100 ml. Sıvı krema
(ben hepsini 2 ölçek yaptım)

Önce kremayı hazırlayın. Sıvı kremayı kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağı kapatın ve çikolataları ekleyin. İyice karıştırın. Homojen bir karışım olana dek karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın, arada karıştırmayı unutmayın.
Badem unu ve pudra şekerini önce derin bir kasede karıştırın. Daha sonra blendırda 3 kere 1-2 dakika karıştırın. Bu işlemi yaparken arada sırada blendırın içini kaşıkla karıştırın.
Yumurta aklarını düşük devirde çırparak köpürtün. Krema rengine gelince yavaş yavaş toz şekeri ekleyin ve yüksek hızda çırpmaya devam edin. Tepecikler oluşana, kabı ters çevirince dökülmeyecek kıvama gelene dek çırpın. Badem ve pudra şekeri karışımının yarısını akların olduğu kaba dökün ve spatula ile altan üste doğru katlayarak yavaşça karıştırın. Biraz karıştıktan sonra geri kalanı da ekleyin ve iyice karışana kadar yavaş hareketlerle, katlar şekilde karıştırmaya devam edin.
Krema torbasına düz uç takın ve bir bardağın içine ağız tarafı kıvrık şeklide oturtun (karışımı koyunca alt taraftan akmaması için). Karışımı içine döküp torba arka tarafını döndüre döndüre karışımı uca doğru kaydırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Sıkma işlemi bitince tepsiyi tezgaha hafifçe vurarak kabarcıkların çıkmasını sağlayın.1 saat oda sıcaklığında kuruması için bekletin. Isınmış fırında 175°C de 10-12 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra yağlı kağıttan sıyırın ve ikişer ikişer eşleştirerek, aralarına krema sürün ve buzdolabına kaldırın. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...