3 Mayıs 2013 Cuma

Portakal soslu (pelteli) cheesecake


Mis gibi, nefis aromalı cheesecake.




1 paket eti burçak bisküvi
3 dolu yemek kaşığı tereyağ
500 gr. krem peynir
1 kutu labne peyniri (250 gr.)
1 kutu krema
1,5 su bardağından biraz az toz şeker
1 tatlı kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi
5 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta

Portakal peltesi için:
1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

20 cm.lik kelepçeli kalıp için
Kalıbın dibine yağlı kağıdı serin. Tereyağını eritip ufalanmış bisküvilerle iyice karışmasını sağlayın. Kalıbı  dibine kaşığın tersi ile bastırarak yayın ve düzeltin. Kalıbın dışını alüminyum folyo ile sarın. Donması için buzdolabına kaldırın.
Karıştırma kabında krem peynir, labne peyniri ve kremayı 1 dakika düşük hızda çırpın. Şekeri ekleyin ve yine 1 dakika kadar düşük hızda çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ve her defasında karışıma yedirerek çırpın. Un ve nişastayı da ekleyin ve çırpın. En son limon kabuklarını ekleyin, çırpın. Soğumuş kalıba boşaltın ve içinde su bulunan tepsiye yerleştirin. 170°C de ısınmış fırında, sallayınca sadece  ortası hafif hareket edecek şekilde (benimkinin pişmesi yaklaşık 80 dakika sürdü) pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarmadan ılınmasını bekleyin. Çıkarttıktan sonra oda ısısına gelsin ve sonra buzdolabına kaldırın.
Ertesi gün pelteyi hazırlayın. Pelte için gerekli malzemeleri karıştırın ve sonra ocağı yakın. Koyulaşıp göz göz olunca hemen ocağı kapatın. Cheesecake’i kalıbından çıkarın ve pelteyi ortadan dağıtarak kenarlara doğru yayın. Tekrar buzdolabına kaldırın ve soğumasını bekleyin.  



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...