Mis gibi, nefis aromalı cheesecake.
1 paket eti burçak bisküvi
3 dolu yemek kaşığı tereyağ
500 gr. krem peynir
1 kutu labne peyniri (250 gr.)
1 kutu krema
1,5 su bardağından biraz az toz şeker
1 tatlı kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi
5 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Portakal peltesi için:
1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
20 cm.lik kelepçeli kalıp için
Kalıbın dibine yağlı kağıdı serin. Tereyağını eritip
ufalanmış bisküvilerle iyice karışmasını sağlayın. Kalıbı dibine kaşığın tersi ile bastırarak yayın ve
düzeltin. Kalıbın dışını alüminyum folyo ile sarın. Donması için buzdolabına
kaldırın.
Karıştırma kabında krem peynir, labne peyniri ve kremayı 1
dakika düşük hızda çırpın. Şekeri ekleyin ve yine 1 dakika kadar düşük hızda
çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ve her defasında karışıma
yedirerek çırpın. Un ve nişastayı da ekleyin ve çırpın. En son limon
kabuklarını ekleyin, çırpın. Soğumuş kalıba boşaltın ve içinde su bulunan
tepsiye yerleştirin. 170°C de ısınmış fırında, sallayınca sadece ortası hafif hareket edecek şekilde
(benimkinin pişmesi yaklaşık 80 dakika sürdü) pişirin. Piştikten sonra fırından
çıkarmadan ılınmasını bekleyin. Çıkarttıktan sonra oda ısısına gelsin ve sonra
buzdolabına kaldırın.
Ertesi gün pelteyi hazırlayın. Pelte için gerekli
malzemeleri karıştırın ve sonra ocağı yakın. Koyulaşıp göz göz olunca hemen
ocağı kapatın. Cheesecake’i kalıbından çıkarın ve pelteyi ortadan dağıtarak
kenarlara doğru yayın. Tekrar buzdolabına kaldırın ve soğumasını bekleyin.