27 Mayıs 2013 Pazartesi

Portakallı dondurma



Çilekli dondurmayı yaptıktan sonra daha başka hangi meyvelerle dondurma yapabilirim diye düşünürken, evde kalan portakallara gözüm ilişti ve neden olmasın dedim :) ve işe girişmişken hem evdeki portakalları değerlendireyim, hem de Levent'in hep istediği çikolatalı dondurmayı yapayım dedim. İkisini de yaptım ve sonuçtan hepimiz çok memnun kaldık. Çikolatalının tarifi ise daha sonra :)
Soğuk, mis gibi portakal suyu içiyormuşum hissine kapıldığım enfes bir tat çıktı ortaya. Ama şekerini bir daha ki sefere daha az koyacağım, özellikle portakallar tatlı olunca şeker fazla geliyor. Ve bir de, daha sağlıklı ve daha lezzeti bol olsun diye bütün olarak rondodan geçirdiğim için, arada ağıza posa gelebiliyor :(





1 kutu krema (soğuk)
4 portakal
1 su bardağı toz şeker (daha az konulabilir)

Portakalın kabuklarını soyun. Dilimler halinde blendıra yerleştirin ve küçük parçalar haline gelene kadar çekin. Derin bir kasede, portakala şekeri ekleyerek iyice karıştırın. Ayrı bir kapta soğuk kremayı mikserle çırpın. Hacmi 2 katına çıkınca portakallı karışımı da ekleyin ve iyice karışmalarını sağlayın. Karışımı derin dondurucuya koyun yarım saatte bir karıştırın. 2-3 kereden sonra kapaklı, soğuğa dayanıklı bir kaba koyun ve donması için bekletin.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...