Çocukluğumdan beri çok severim yumurtalı ekmek kızartmasını. Kahvaltıda, beş çayında, yanında peynir ve reçelle muhteşem olur bana göre. Artık yumurtalı ekmekleri kızartırken hazırladığımız baharatlı karışıma süt ilave ediyoruz. Hem yumuşacık oluyor hem de daha bereketli oluyor hazırlanan karışım.
Dilimlenmiş ekmek
Yumurta
Süt
Kırmızı pul biber
Karabiber
Nane
Kekik
Kuru fesleğen
Kızartmak için sıvıyağ
Önce yumurtaları çırptık (ekmek miktarına göre), sütü
ekledik ve karıştırdık. Bütün baharatları da ekledik, iyice karıştırdıktan
sonra ekmekleri arkalı önlü bu karışıma
batırdık ve kızgın yağda kızarttık.