2 Mayıs 2013 Perşembe

Yumurtalı, sütlü ekmek kızartması


Çocukluğumdan beri çok severim yumurtalı ekmek kızartmasını. Kahvaltıda, beş çayında, yanında peynir ve reçelle muhteşem olur bana göre. Artık yumurtalı ekmekleri kızartırken hazırladığımız baharatlı karışıma süt ilave ediyoruz. Hem yumuşacık oluyor hem de daha bereketli oluyor hazırlanan karışım.



Dilimlenmiş ekmek
Yumurta
Süt
Kırmızı pul biber
Karabiber
Nane
Kekik
Kuru fesleğen
Kızartmak için sıvıyağ

Önce yumurtaları çırptık (ekmek miktarına göre), sütü ekledik ve karıştırdık. Bütün baharatları da ekledik, iyice karıştırdıktan sonra  ekmekleri arkalı önlü bu karışıma batırdık ve kızgın yağda kızarttık.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...