Şık bir sunum, serin bir lezzet...
Muhallebi için:
1 kg. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Karamel için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kaynar su
Muhallebiyi pişirirken bir yandan da karameli hazırlayın.
Suyu kaynatıp hazırlayın. Şekeri küçük bir teflon tavaya koyun, ocağı yakın.
Şeker eriyip renk değiştirmeye başlayacaktır. Yanlardan eridikçe sulanacak ve
karamelleşecektir. Ben hafifçe tavayı sallayıp beyaz kısımları da eritiyorum.
Bu esnada hiç kaşık kullanmıyorum. Hepsinin rengi değişip güzel bir yanık
kokusu geldiğinde (çok tutmayın, yanıp acı bir tat alıyor) kaynar suyu ekleyin.
Dikkat edin çok fışkırıyor. Ocağı kısığa alın ve katılaşan şeker bölümleri
biraz eriyinceye kadar karıştırın. Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Muhallebi için, sütü tencereye koymadan yarım su bardağı
kadar ayırın. Geri kalanına şeker ve unu ekleyip telle karıştırın. Nişastayı bir kaseye koyun ve
ayırdığınız sütü azar azar ekleyerek nişastayı eritin. Sonra bunu tenceredeki
karışıma ekleyin. Hepsini muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Göz göz olup
kaynamaya başlayınca 2 dakika kadar daha pişirin ve ocağı kapatın. En son
vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Soğuması ve kabuk bağlamaması için mikserle
iyice çırpın.
Kaselerin veya bardakların dibine birer kaşık karamel dökün
ve üstlerine muhallebiyi koyun.