30 Nisan 2013 Salı

Karamelli kup



Şık bir sunum, serin bir lezzet...




Muhallebi için:
1 kg. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket  vanilya

Karamel için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kaynar su

Muhallebiyi pişirirken bir yandan da karameli hazırlayın. Suyu kaynatıp hazırlayın. Şekeri küçük bir teflon tavaya koyun, ocağı yakın. Şeker eriyip renk değiştirmeye başlayacaktır. Yanlardan eridikçe sulanacak ve karamelleşecektir. Ben hafifçe tavayı sallayıp beyaz kısımları da eritiyorum. Bu esnada hiç kaşık kullanmıyorum. Hepsinin rengi değişip güzel bir yanık kokusu geldiğinde (çok tutmayın, yanıp acı bir tat alıyor) kaynar suyu ekleyin. Dikkat edin çok fışkırıyor. Ocağı kısığa alın ve katılaşan şeker bölümleri biraz eriyinceye kadar karıştırın. Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Muhallebi için, sütü tencereye koymadan yarım su bardağı kadar ayırın. Geri kalanına şeker ve unu ekleyip telle  karıştırın. Nişastayı bir kaseye koyun ve ayırdığınız sütü azar azar ekleyerek nişastayı eritin. Sonra bunu tenceredeki karışıma ekleyin. Hepsini muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Göz göz olup kaynamaya başlayınca 2 dakika kadar daha pişirin ve ocağı kapatın. En son vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Soğuması ve kabuk bağlamaması için mikserle iyice çırpın.
Kaselerin veya bardakların dibine birer kaşık karamel dökün ve üstlerine muhallebiyi koyun.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...