1 bütün tavuk
Tel şehriye
1 limon suyu
1 yumurta
Tuz
Tavuğu iyice haşladıktan sonra, etlerle suyu ayırıp biraz
daha su ilavesi ile kaynatmaya başlayın. Kaynarken istediğiniz kadar ben 2-3
avuç koydum, tel şehriyeyi suya ekleyin. Şehriyeler yumuşamaya başlarken
genişçe bir kasede önce yumurtayı çatalla çırpın, daha sonra limonu ekleyip
çırpın. Kaynamakta olan tavuk suyundan önce yarım kepçe bu kaseye döküp hızlıca
çatalla çırpmaya devam edin. Azar azar tavuk suyunu ekleyip yumurtalı karışımı
homojen ve ılık bir hale getirin. İyice ılındıktan sonra kasenin tamamını
tencereye boşaltın ve karıştırın. Ocağı kapadıktan sonra istediğiniz miktarda
tuz ekleyin.