5 Nisan 2013 Cuma

Terbiyeli tavuk suyu çorbası



1 bütün tavuk
Tel şehriye
1 limon suyu
1 yumurta
Tuz

Tavuğu iyice haşladıktan sonra, etlerle suyu ayırıp biraz daha su ilavesi ile kaynatmaya başlayın. Kaynarken istediğiniz kadar ben 2-3 avuç koydum, tel şehriyeyi suya ekleyin. Şehriyeler yumuşamaya başlarken genişçe bir kasede önce yumurtayı çatalla çırpın, daha sonra limonu ekleyip çırpın. Kaynamakta olan tavuk suyundan önce yarım kepçe bu kaseye döküp hızlıca çatalla çırpmaya devam edin. Azar azar tavuk suyunu ekleyip yumurtalı karışımı homojen ve ılık bir hale getirin. İyice ılındıktan sonra kasenin tamamını tencereye boşaltın ve karıştırın. Ocağı kapadıktan sonra istediğiniz miktarda tuz ekleyin.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...