Akşamları çayın yanında yemek için ideal, az şekerli bir kurabiye. Daha sonra tamamen şekersizini de yaptım. Tarifi daha sonra vereceğim.
1 elma (rendelenmiş)
1 orta boy muz (iyice ezilmiş)
100 gr. yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı toz şeker
10-11 yemek kaşığı un
2 avuç ceviz (iri doğranmış)
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Üstü için pudra şekeri
Hepsini karıştırdım. Yağlı kağıt serili tepsiye cevizden biraz küçük parçalar halinde kopartıp koydum. Önceden ısıtılmış fırında 160°C de hafif renkleri dönene kadar, kenarları kızarıncaya kadar pişirdim. Ilındıklarında üstlerine pudra şekeri serptim.