Tereyağlı pandispanya :
2 yumurta
5,5 yemek kaşığı toz şeker
5,5 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarı çay kaşığı vanilya özü veya yarım paket vanilya
30 gr. tereyağ
Önce tereyağını erittim ve ılıttım. Yumurta, şeker ve vanilyayı mayonez kıvamına gelene kadar çırptım. Ilınmış tereyağını ekledim çok az daha çırptım. En son olarak beraber elediğim un ve kabartma tozunu 2 aşamalı olarak yumurtalı karışıma kattım ve çok az daha çırptım. 18 cm.lik çember kalıba döküp 165°C de ısıtılmış fırında pişirdim.
5,5 yemek kaşığı toz şeker
5,5 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarı çay kaşığı vanilya özü veya yarım paket vanilya
30 gr. tereyağ
Önce tereyağını erittim ve ılıttım. Yumurta, şeker ve vanilyayı mayonez kıvamına gelene kadar çırptım. Ilınmış tereyağını ekledim çok az daha çırptım. En son olarak beraber elediğim un ve kabartma tozunu 2 aşamalı olarak yumurtalı karışıma kattım ve çok az daha çırptım. 18 cm.lik çember kalıba döküp 165°C de ısıtılmış fırında pişirdim.