Yaklaşık 50 tane
Malzemeler :
½ su bardağı esmer şeker
½ su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az sıvıyağ
1,5 su bardağı un
2 su bardağı kepekli un
½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 portakal kabuğu rendesi
30-40 gr. parçalanmış bitter çikolata veya damla çikolata
Şekerleri, yumurtayı ve yağı karışana kadar mikserle düşük hızda çırpın. Portakal kabuğu ve çikolata dışındakileri, unu azar azar kontrollü olarak ekleyerek yoğurun. En son portakal kabuğu rendesini ve çikolatayı ekleyin, yoğurun. Biraz cıvık bir hamur oluyor(hamurun ele yapışmaması için daha fazla un eklemeyin. Ele yapışmaya bir hamur olmuyor). Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın (biraz zor toparlanabilir ama daha fazla un eklemeyin) yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 160 °C de önceden ısıtılmış fırında hafif kenarları kızarana ve hafif renk değiştirene kadar pişirin.