6 Haziran 2011 Pazartesi

Keçiboynuzlu kurabiye



Keçiboynuzunun yararlarını öğrendikten sonra birçok yerde kullanmaya başladım. Bazen kakao ile birlikte bazen tek olarak. Bu kurabiyede sadece keçiboynuzu tozu kullandım. Gerçekten hoş bir aroma veriyor.


¾ su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı toz şeker

2 yumurta

3 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un


Bir kabın içine şeker ve yumurtaları koyup, şekeri eritmek için biraz elinizle karıştırın. Sert olmayan bir hamur elde edin. Cevizden küçük parçalar koparıp, yuvarlayarak (bastırmadan) yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180°C de yaklaşık 20-25 dakika pişirin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...