22 Haziran 2023 Perşembe

Portakallı, unsuz badem kurabiyesi


Badem kurabiyeleri her zaman favorim olmuştur. Ve hep çok sevmişimdir. Ama buna bayıldım. Hem leziz, hem pratik, hem de unsuz.




250 gr. badem unu veya tozu (yaklaşık 2+ 1/4 su bardağı)

60 gr. esmer şeker (1/4 su bardağı)

5 gr kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)

1 tutam tuz

1 çay kaşığı tarçın

1 portakalın kabuğu

1/2 portakal suyu

1 yumurta

Üstü için:

pudra şekeri

15-16 tane badem

 





Tane bademleri bir kaseye koyup üstünü geçecek kadar kaynar su ilave ederek bekletin. 5-6 dakika sonra suyunu döküp, rahatça kabuklarını çıkartın ve bir kağıt havlu ile kurulayın.

Fırını 180°C de ısıtın.

Geniş bir kaseye badem ununu, esmer şekeri, kabartma tozunu, tarçını ve tuzu koyup karıştırın. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve yumurtayı da ekleyip yoğurun. Bir kaseye pudra şekeri koyun ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve iyice pudra şekerine bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üstlerine soyulmuş bademleri, kurabiyeler yanlardan çatlayana kadar tatliş tatliş bastırın. Isıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Çok fazla tutmayın fırında ki sertleşmesin bu nefis kurabişler 😊




 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...