Badem kurabiyeleri her zaman favorim olmuştur. Ve hep çok sevmişimdir. Ama buna bayıldım. Hem leziz, hem pratik, hem de unsuz.
250 gr. badem unu veya tozu (yaklaşık 2+ 1/4 su bardağı)
60 gr. esmer şeker (1/4 su bardağı)
5 gr kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 portakalın kabuğu
1/2 portakal suyu
1 yumurta
Üstü için:
pudra şekeri
15-16 tane badem
Tane bademleri bir kaseye koyup üstünü geçecek kadar kaynar su ilave ederek bekletin. 5-6 dakika sonra suyunu döküp, rahatça kabuklarını çıkartın ve bir kağıt havlu ile kurulayın.
Fırını 180°C de ısıtın.
Geniş bir kaseye badem ununu, esmer şekeri, kabartma tozunu,
tarçını ve tuzu koyup karıştırın. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve
yumurtayı da ekleyip yoğurun. Bir kaseye pudra şekeri koyun ve hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve iyice pudra şekerine bulayın. Yağlı
kağıt serili tepsiye dizin. Üstlerine soyulmuş bademleri, kurabiyeler yanlardan
çatlayana kadar tatliş tatliş bastırın. Isıttığınız fırında 15 dakika pişirin.
Çok fazla tutmayın fırında ki sertleşmesin bu nefis kurabişler 😊