Yaz meyvelerinin bolluğunu kekimize de yansıtalım dedik ama geçen yaz tabi. İncirler ve şeftaliler olgunlaşmışken biz de bunu değerlendirelim istedik. Pratik, leziz, şık görünümlü ve değişik.
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
2.5 su bardağı (yaklaşık) un
3 tane incir
2 tane şeftali
1 kase üzüm
Yumurta, şeker ve vanilini tel çırpıcı ile çırpın. Rengi
açılınca sıvıları ekleyin ve çırpın. Kabartma tozu ve unu ekleyin (kontrollü
olarak, koyu boza kıvamı olacak). Yağlı kağıt serili tepsiye dökün. Üstüne
dilimlenmiş meyveleri dizin ve hafifçe bastırın. Ben küçük fırın tepsisine
döktüğüm için hamur ince oldu, tart gibi oldu görünümü. Sıcak fırında 175°C
de 35-40 dakika kürdan temiz çıkana dek pişirin.