Hem kolay hem de inanılmaz lezzetli bir patates şöleni. Zaten kızartma yapmayı hem sevmeyen hem de üşenen bir insan olduğum için bize çok uygun bir tarif bu. Patateslerin kabuklarını bile soymaya gerek yok. Sadece iyice yıkamak gerekiyor.
2-3 tane kabuklu patates
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 diş sarımsak
Biberiye
Tuz
Kırmızı pul biber
Kekik
Karabiber
Patatesleri kabukları ile güzelce yıkadık. Elma dilimi
şeklinde kesip onu da 2’ye kestik.
Bir kasede kafamıza göre istediğimiz bütün baharatları
harmanladık. Üstüne sıvı yağı ve rendelediğimiz sarımsakları ekleyip
karıştırdık.
Patatesleri derin bir kaseye koyup hazırladığımız sosu
üstüne döktük ve iyice karışmalarını sağladık. Fırın tepsisine yağlı kağıt
serip elimizle hafif yağladık kağıdı. Patatesleri güzelce yerleştirdik ve sıcak
fırında, 180°C
de, kızarana kadar ve içleri pişene kadar (kürdanla baktık) fırınladık.