Hem çok kolay, hem çok leziz. Şipşak hazırlayabileceğiniz, çay keyfinize arkadaşlık edecek bir kurabiye. Klasik ev usulü un kurabiyesi aslında.
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
Yaklaşık 2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
Süslemek için:
1 paket bitter çikolata
Hindistan cevizi ya da süsleme şekeri
Ya da sadece tarçın (veya tarçın + pudra şekeri)
serpebilirsiniz
2 su bardağı un ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Gerektikçe un ekleyin. Yumuşacık, ele yapışmayan bir hamur olunca yoğurmayı
bırakın. Hamuru tezgahta çok ince olmayacak şekilde elinizle bastırarak ya da
bir merdane ile açın. İster bir bardakla, ister bir kalıpla ay şeklinde, ya da
istediğiniz başka bir şekilde kesin. Ya da minik toplar yapın. Yağlı kağıt
serili tepsiye dizin. (hamur çok yumuşayabilir elinizin ya da ortamın
sıcaklığıyla. Öyle olursa 10-15 dakika
tepsiyle buzdolabında bekletin) Sonra da 180°C, sıcak fırında kenarları hafif renk
değiştirmeye başlayana kadar pişirin. Fırından çıkıp, iyice soğuduktan sonra
biz kurabiyenin kenarlarını erimiş çikolataya batırdık. Evde süsleme şekeri
vardı. Çikolataya bandıktan sonra, şekerlemeye de batırıp süsledik. Hindistan
cevizine de batırabilirsiniz.