22 Haziran 2023 Perşembe

En kolay kurabiye


Hem çok kolay, hem çok leziz. Şipşak hazırlayabileceğiniz, çay keyfinize arkadaşlık edecek bir kurabiye. Klasik ev usulü un kurabiyesi aslında.



250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)

1 su bardağı pudra şekeri

Yaklaşık 2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

Süslemek için:

1 paket bitter çikolata

Hindistan cevizi ya da süsleme şekeri

Ya da sadece tarçın (veya tarçın + pudra şekeri) serpebilirsiniz

 

2 su bardağı un ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Gerektikçe un ekleyin. Yumuşacık, ele yapışmayan bir hamur olunca yoğurmayı bırakın. Hamuru tezgahta çok ince olmayacak şekilde elinizle bastırarak ya da bir merdane ile açın. İster bir bardakla, ister bir kalıpla ay şeklinde, ya da istediğiniz başka bir şekilde kesin. Ya da minik toplar yapın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. (hamur çok yumuşayabilir elinizin ya da ortamın sıcaklığıyla. Öyle olursa  10-15 dakika tepsiyle buzdolabında bekletin) Sonra da 180°C, sıcak fırında kenarları hafif renk değiştirmeye başlayana kadar pişirin. Fırından çıkıp, iyice soğuduktan sonra biz kurabiyenin kenarlarını erimiş çikolataya batırdık. Evde süsleme şekeri vardı. Çikolataya bandıktan sonra, şekerlemeye de batırıp süsledik. Hindistan cevizine de batırabilirsiniz. 






 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...