3 Haziran 2014 Salı

Kısır salatası




Misafir sofralarının vazgeçilmezidir kısır. Hem leziz hem de pratiktir.


Yarım paket ince bulgur (köftelik bulgur)
4 yemek kaşığı domates salçası (yaklaşık)
2 yemek kaşığı biber salçası (yaklaşık)
Zeytinyağı
Tuz
Taze soğan
Maydanoz
Nar ekşisi
Limon


Bulguru tencereye koyup üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyin ve ağzı kapalı bir şekilde yumuşayana kadar bekleyin. Salçaları, tuzu ve yağı istediğiniz ölçülerde koyun ve karıştırın. Limon ve nar ekşini ekleyip karıştırın. En son yeşillikleri ekleyin ve iyice karıştırın. İsterseniz servis etmeden önce domates, salatalık ve yeşil salata veya marul ekleyerek servis edebilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...