En sevdiğim aromalardan biridir çilek kokusu. Ve reçeli de en sevdiğim reçellerden. O nefis, insanı büyüleyen kokusu aklımı başımdan almıştır hep.
1 kg. çilek
1 kg. dan biraz az toz şeker (üstünü ötecek kadar)
Çilekleri yıkayıp ayıklayın. Tencereye koyup, üstüne şekeri
dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve buzdolabında 1 gece
bekletin. Ertesi gün orta kısık ateşte kaynatın. Arada köpüklerini temizleyin.
Kıvamını anlamak için bir kaseye biraz koyup buzdolabında soğumasını bekleyin.
Ya da kaşıktan akıtarak, ilk akma bittikten sonra kalan damlaları sayın. 3-4
tane damla olursa neredeyse olmuş demektir. Ocağı kapatarak soğumasını bekleyin
ve kavanozlara doldurun.