Çok az şekerli ve bol baharatlı bir cheesecake.
½ kg. çilek
3 yemek kaşığı krem peynir
1 kutu süzülmüş labne
3 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
Tabanı için: Kek parçaları
Sos için: Çilek
Kek parçalarını yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbın dibine
bastırarak döşeyin.
Çileği rondodan geçirin. Peynirleri mikserle karıştırın,
çileği ekleyin karıştırın. Yumurtaları teker teker yedirerek ekleyin. Şeker ve
unu da ekledikten sonra kalıba boşaltın. Dışarıdan alt kısmını alüminyum folyo
ile kapatıp tepsinin içine yerleştirin. Tepsiye su koyun ve 170°C
de yaklaşık 1 saat pişirin. Fırının içinde soğumasını bekleyin. Dışarı çıkartıp
oda ısısına kadar tutun ve daha sonra buzdolabına kaldırın. Bir gece bekletin.
Servis etmeden önce kalan çilekleri rondodan geçirip üstüne sos olarak dökün.