2 Haziran 2014 Pazartesi

Etimek salatası



Nefis bir salata. Hem görsel olarak hem de lezzet olarak. İçindeki bütün malzemeleri istediğiniz gibi değiştirebileceğiniz şık bir sunum. Değişik malzemelerle değişik lezzetler elde edebilirsiniz.




Etimek (1 paket)
3 su bardağı yoğurt
2 parça haşlanmış tavuk göğsü
Ceviz
Kırmızı yağ biberi (küçük parçalar halinde)
1 kutu labne peynir
5-6 yemek kaşığı krem peynir
2-3 yemek kaşığı mayonez
Turşu
Mısır
Zeytinyağ
Tuz
(Ölçüleri kalıbınıza ve zevkinize göre değiştirebilirsiniz)


Yoğurt, tuz, krem peynir, labne, mayonezi ve zeytinyağını  karıştırın. 1 su bardağı kadarını ayırın. Salatayı yapacağınız kabın dibine (kelepçeli kalıp)yağlı kağıt serip yoğurtlu karışımdam 1-2 kaşık dökerek dibine yayın. Üstlerine etimekleri  bazılarını küçük parçalara ayırarak aralıksız dizin. Üstüne yoğurtlu harçtan yayın, tavuk, ceviz, mısır, turşu ve yağ biberlerini yerleştirip tekrar harçtan yayın. Üstlerine etimekleri döşeyin. Üstüne harçtan yayıp, ara malzemeleri koyun ve tekrar harç sürün.  İstediğiniz yüksekliğe erişince, en üste etimekleri dizin. Kelepçeli kalıptan çikarıp ayırdığınız yoğurtlu sos ile üstünü ve yanlarını sıvayın. Buzdolabında bir gece bekletin. Servisten önce üstünü istediğiniz gibi süsleyin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...