23 Mayıs 2011 Pazartesi
Bitter çikolatalı çatlak kurabiye
İlk defa seneler önce yapıp yayınlamıştım bu harika kurabiyeleri. Sevgili Burcu Hanım'ın blogunda görüp yaptığımdan beri hep liste başı oldular :) Nefis çikolata lezzeti ve ıslak, nemli dokusu süper. İlk yaptığımda fırında çok tuttuğum için taş gibi olmuşlardı (1-2 dakika bile farkediyor) ama yılmadım ve tekrar denedim, iyi ki denemişim. Herkesin çok sevdiği kurabiyelerin yapılışı ise şöyle :
100 gr. bitter çikolata
80 gr. tereyağ
1 su bardağı toz şeker (220 gr.)
1 yumurta (hafif çırpılmış)
1 su bardağı (tepeleme) un (150 gr.)
2 yemek kaşığı kakao
¼ çay kaşığı karbonat
Üstü için pudra şekeri
Çikolata ve yağı benmaride eritin. Biraz soğuduktan sonra önce toz şekeri, ardından çırpılmış yumurtayı ekleyip biraz elinizle karıştırın. Daha sonra un, kakao ve karbonatı ekleyip yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında en az 15 dakika bekletin. Çıkarınca cevizden biraz küçük toplar yapın ve pudra şekerine bulayın. Üstlerine biraz parmağınızla bastırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 160°C de ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından çıkınca çok yumuşak gibi gelse de soğuyunca dışları sertleşip içleri sakızımsı oluyor. O yüzden fırında gereğinden fazla tutmamak lazım.