3 Mayıs 2011 Salı

Havuçlu, otlu çörek


Daha önce yaptığım çöreklerin başka bir versiyonu :) Hem kolay, hem hafif, hem lezzetli.


½ demet maydanoz
½ demet dereotu
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
5-6 tane taze soğan
1 büyük havuç rendesi
½ kalıp beyaz peynir (ezilmiş)
4 yumurta (2 tanesinin sarısı üstü için)
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
3-4 diş sarımsak
2 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Nane
Aldığı kadar un

Unu azar azar ekleyerek hepsini karıştırdım. Kıvamı elle yoğrulamayacak kadar cıvık ama çok sulu olmamalı. Kaşıkla yağlı kağıda dizdim ve üstlerine yumurta sarısı sürdüm. Isıtılmış fırında 175°C de üstleri kızarana kadar pişirdim.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...