Nefis, ağızda eriyen, pratik bir kurabiye. Tarifin orjinali kuş üzümlü. Ben, bizim ufaklık sevmediği için damla çikolata ile yaptım. Tarif, masmavi3mutfakta'ya ait.
Malzemeler:
125 gr. oda sıcaklığında yumuşak tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
½ çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çay bardağı un (ben biraz daha az kullandım. O yüzden
hepsini birden eklememekte fayda var)
1 çay bardağı damla çikolata (orijinal tarifte kuş üzümü var)
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Damla çikolata hariç bütün malzemeleri yoğurun. Damla
çikolatayı da ekleyerek hepsini tekrar yoğurun. Ele yapışmayan ipek gibi bir
hamur oluyor. Yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve düzeltmeden yağlı
kağıt serili tepsiye dizin. Sıcak fırında 180°C de 25-27 dakika pişirin.