Bol çikolatalı, tereyağlı nefis bir kek.
160 gr. oda
sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı
toz şeker
1 su bardağı
soğuğa yakın ılık süt
3 yumurta
1,5 su
bardağı un
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
3 tepeleme
yemek kaşığı kakao
1 paket eti
%70 bitter çikolata (75 gr.)
1 paket eti
sütlü çikolata (75 gr.)
Çikolataları
küçük küçük doğrayın. Ama çok da küçük olmasınlar. Fırını 180°C de ısıtın. Un,
vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba eleyin.
Karıştırma
kabında yumuşamış tereyağı ve şekeri birbirleriyle iyice karışana kadar
mikserle orta hızda çırpın. Yumurtaları her defasında birer tane ekleyerek
çırpmaya devam edin.
Unlu
karışımın 1/3 ünü yumurtalı ve tereyağlı karışıma ekleyip çırpın. Daha sonra
sütün yarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Unun geri kalanının yarısını
ekleyip çırpın. Sütün geri kalanının tamamını ekleyip çırpın. En son geri kalan
unlu karışımı da ekleyip çırpma işlemini bitirin. Yani unlu karışımla başlamak
üzere bunu 3 kerede, sütü 2 kerede ekliyoruz.
Karıştırma
işlemi bitince parça çikolataları da ekleyerek spatula ile karıştırın. Bir
dondurma kaşığı veya normal bir kaşıkla kapkek kağıtlarına paylaştırın. Ama
kağıtların üçte 2sini geçmemesine dikkat edin. Sıcak fırında 20-25 dakika
kürdan temiz çıkana dek pişirin.