18 Mayıs 2018 Cuma

Parça çikolatalı topkek (muffin)




Bol çikolatalı, tereyağlı nefis bir kek.





160 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğuğa yakın ılık süt
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket eti %70 bitter çikolata (75 gr.)
1 paket eti sütlü çikolata (75 gr.)









Çikolataları küçük küçük doğrayın. Ama çok da küçük olmasınlar. Fırını 180°C de ısıtın. Un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba eleyin.
Karıştırma kabında yumuşamış tereyağı ve şekeri birbirleriyle iyice karışana kadar mikserle orta hızda çırpın. Yumurtaları her defasında birer tane ekleyerek çırpmaya devam edin.
Unlu karışımın 1/3 ünü yumurtalı ve tereyağlı karışıma ekleyip çırpın. Daha sonra sütün yarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Unun geri kalanının yarısını ekleyip çırpın. Sütün geri kalanının tamamını ekleyip çırpın. En son geri kalan unlu karışımı da ekleyip çırpma işlemini bitirin. Yani unlu karışımla başlamak üzere bunu 3 kerede, sütü 2 kerede ekliyoruz.
Karıştırma işlemi bitince parça çikolataları da ekleyerek spatula ile karıştırın. Bir dondurma kaşığı veya normal bir kaşıkla kapkek kağıtlarına paylaştırın. Ama kağıtların üçte 2sini geçmemesine dikkat edin. Sıcak fırında 20-25 dakika kürdan temiz çıkana dek pişirin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...