8 Mayıs 2018 Salı

Nevzine tatlısı





Türk mutfağından nefis bir tatlı. Yapımı zor değil ama dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Tabi ki biraz okkalı bir tatlı  :) ama bence değer. Tarif Arda'nın mutfağı'ndan.





Hamuru için:

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
170 gr. erimiş tereyağı
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 su bardağı süt
1 yumurta

2 su bardağı dövülmüş ceviz




Şerbeti için:

4 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker

½ su bardağı pekmez






Önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri tencereye koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. Yaklaşık 10 dakika kaynatın. Daha sonra ocağı kapatın ve pekmezi ekleyin, pekmez eriyene kadar karıştırın. Hamur hazır oluncaya kadar oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
Hamuru için, unu karıştırma kabına koyun ve karbonatı ilave edip çırpma teli yada bir kaşıkla iyice karıştırın. Ayrı bir kapta bütün sıvı malzemeleri karıştırın. (sıvıyağ, süt, tahin, erimiş tereyağı, yumurta, sirke) Sıvı malzemeleri kuru malzemelere katın ve spatula ile iyice karıştırın. Son olarak cevizi ekleyin ve karıştırın. Karışımı büyük bir borcama yayın ve üstünü düzeltin. Çok kalın bir tabaka olmayacak. Üstüne çatalla desen yapın ve bıçakla dilimleyin. 200°C de ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra hemen şerbeti üstüne dökün. En az 4-5 saat dinlendirin. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...