Daha önce de yaptığım ıslak kekleri beğenmiştim ama benim favorim bu oldu. Sosunu kendim uydurdum, kek ise her zaman yaptığım kek. Diğer tarifler ise burada:
Çikolatalı ıslak kek
Nefis ıslak kek
Vişne sulu ıslak kek
Fındıklı ıslak kek (kendinden nemli)
Kavrulmuş fındıklı ıslak kek(kendinden nemli)
Gelelim tarife,
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Çikolatalı şerbet:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket (75 gr.) eti bitter çikolata
Şerbetin hazırlanışı:
Çikolata hariç hepsini bir sos tenceresine koyup telle
çırparak kaynatın. Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu arada keki hazırlayabilirsiniz.
Kekin hazırlanışı:
Fırını 175°C de ısıtın. Büyük bir borcam tepsiyi yağlayın.
Yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip çok kısa bir süre
çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırıp eleyerek sıvı karışıma 3 kere de ekleyin. Düşük devirde
hepsi karışınca borcam tepsiye
dökün. 40-45 dakika 175°C de pişirin.
Kürdan ile ortasına batırdığınız da temiz çıkıyorsa fırından alın.
İlk sıcağı çıkınca çikolatalı sosu üzerine dökün.
Afiyet olsun.