27 Aralık 2010 Pazartesi

Kakaolu rulo pasta ve blogumuz 3 yaşında!!! veeee güzel bir ödül





Blogumuzun 3 yaşını doldurması sebebiyle kendimize ve blogumuza doğum günü pastası yaptık :) Kakaolu pandispanya ve çikolatalı krema güzel bir doğum günü pastası oluşturdular. Herkese birer dilim yolluyorum :) Nice senelere hep beraber inşaallah.


Pandispanya :


3 yumurta (oda sıcaklığında)
3 türk kahvesi fincanı toz şeker
3 türk kahvesi fincanından 1 kaşık eksik un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2yemek kaşığı kakao

Fırını 180 C de ısıtın. Bir kabın içine un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Yumurtaları ve şekeri , şeker eriyip, karışım mayonez kıvamına gelen kadar çırpın. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip çok az çırpın. Yağlı kağıt (serilen yağlı kağıt tepsiden dışarı taşacak şekilde olmalı ki rahat rulo yapılabilsin)serili fırın tepsisine (bu ölçüler mini fırın için) dökün. Yaklaşık 10-12 dakika 180C de pişirin. Kürdan testi uygulayarak fırından alın. Fırından çıkarınca kısa kenarından başlayarak kağıt ile birlikte rulo yapın. Soğuyunca (ben tam soğutmadım, pandispanya çok kırılmasın diye) yaptığınız ruloyu açın. Kremayı sürün (meyve veya damla çikolata da çok yakışıyor kremanın üstüne). Tekrar aynı yerden başlayarak kağıdı sıyıra sıyıra rulo yapın. Servis tabağına aktararak üstüne pudra şekeri ve kakao serpin.

Çikolatalı puding:


½ kg. süt
1+1/4 türk kahvesi fincanı un
1,5 türk kahvesi fincanı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
½ paket vanilya
80 gr bitter çikolata

Sütü tencereye koyun. Çikolata hariç diğer malzemeleri ilave edip çırpma teliyle çırparak pişirin. Kaynamaya başlayınca çikolatayı kırıp ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırıp altını kapatın. Buzlu su dolu bir kasenin içine oturtun ve tel çırpıcıyla karıştırarak soğutun.
Sevgili Didem'ciğim sağolsun bize bu güzel ödülü gönderip bizi çok mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel ödülü ben de bütün arkadaşlarıma gönderiyorum. İyi ki varsınız. Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...