13 Aralık 2010 Pazartesi

Çikolata kaplamalı brownie


Sevgili Cafe Fernando'nun brownie tarifi. Orijinal tarifte antep fıstığı vardı ama evde olmayınca ben file fındık kullandım.

Malzemeler :

250 gr. bitter
125 gr. tereyağ
200 gr. toz şeker
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
¾ su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
½ çay kaşığı tuz

Üstü için :
160 gr. sütlü çikolata
File fındık (orijinal tarifte Antep fıstığı vardı)

Fırını 180C de ısıtın. 20 cm.lik kare kalıba yağlı kağıt serip, kenarlarından 5’er cm. sarkacak şekilde ayarlayın. Yağı ve çikolatayı benmari usulü eritip, oda sıcaklığına getirin. Sonra şekeri ekleyip çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Un ve tuzu çok karıştırmamaya dikkat ederek bu karışıma ekleyin. Kaba boşaltıp gerekirse spatula ile düzeltin. 35-40 dakika pişirin. Çıkınca oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Üstü için ; sütlü çikolatayı benmaride eritin. 5-10 dakika bekletip, ılınan çikolatayı browninin üstüne dökün. Üstüne de fındıkları veya fıstıkları serpiştirin. Çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletip servis edin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...