26 Kasım 2010 Cuma

Bayram soframızdan : Prenses tatlısı (yalancı tavuk göğsü)



Bayramda geçmişten bir lezzet vardı soframızda. Okuldayken arkadaşlarla birbirimize gidip gelmeye bayılırdık. Komşuculuk oynar gibi :) Bu tatlı da taaa o zamanlardan kalma bir tarif. Genelde herkes bilir esasında bu tatlıyı ama ben de yeri özeldir bu lezzetin. Bana okul yıllarımı hatırlatır. Yalancı tavuk göğsü de diyorlar ama ben tavuk göğsü tatlısını sevmediğim için diğer adını kullanıyorum. Hem daha afilli bir isim :)
Malzemeler :

Muhallebisi için:

1 kg. süt
2,5 türk kahvesi fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Üstü için:

1 paket kutu krema
140 gr. bitter çikolata

Vanilya hariç diğer malzemeleri kısık ateşte çırpma teliyle karıştırarak pişiriyorum. Göz göz olmaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip, altını kapatmadan hemen önce vanilyayı da ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakıyorum biraz. Arada karıştırıyorum ki üstü kabuk olmasın. İlk sıcaklığı çıkınca mikserle 7-8 dakika çırpıyorum. Sakızımsı ve gözenekli bir görüntü alınca olmuş demektir. Dikdörtgen borcama döküp iyice soğumasını bekliyorum.
Bu arada üstünü hazırlıyorum. Kutu kremayı ufak bir tencereye boşaltıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyorum. (Kaynamadan altını kapatmak gerekiyor)Ocaktan alıp küçük küçük doğranmış çikolataları içine katıp, çikolatalar eriyene kadar karıştırıyorum. İyice eriyince mikserle çırpıp, biraz koyulaşması için buzdolabına kaldırıyorum. 5-10 dakika sonra çikolatalı karışımı muhallebinin üstüne döküp, sterç filmle kapatıyorum ve buzdolabına koyuyorum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...