Hafif, leziz, çay ve kahvenin yanına güzel bir arkadaş :)
1 kutu labne peyniri
1 kutu sıvı krema
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı un
3 yumurta
1 çay kaşığı sıvı vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Tabanı için:
Kek parçaları
Tereyağı
Tereyağını eritip, ufalanmış kek parçalarıyla iyice
karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıbın dibine ince bir tabaka
oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Buzdolabına kaldırın.
Fırını 170°C de ısıtın. Karıştırma kabında önce
labne peynirini pürtükleri gidene kadar düşük devirde çırpın. Kremayı ekleyin
ve birbirlerine karışana kadar yine düşük devirde çırpın. Şekeri ve vanilyayı
da ilave edip homojenleşene kadar çırpmaya devam edin. Yumurtaları her
defasında bir tane olmak üzere ekleyin ve çırpın. En son limon kabuğu rendesi
ve unu ekleyin. Karıştırıp kalıba boşaltın. Isınmış fırında 45-50 dakika,
salladığınızda ortası hafif hareket edecek şekilde pişirin. Fırını kapatıp
10-15 dakika fırında bekletin. Çıkardıktan sonra oda ısısına gelince üstünü
streç film ile kaplayıp bir gece buzdolabında bekletin.