5 Aralık 2014 Cuma

Labne peynirli kek-pasta




Hafif, leziz, çay ve kahvenin yanına güzel bir arkadaş :)




1 kutu labne peyniri
1 kutu sıvı krema
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı un
3 yumurta
1 çay kaşığı sıvı vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Tabanı için:
Kek parçaları
Tereyağı

Tereyağını eritip, ufalanmış kek parçalarıyla iyice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıbın dibine ince bir tabaka oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Buzdolabına kaldırın.

Fırını 170°C de ısıtın. Karıştırma kabında önce labne peynirini pürtükleri gidene kadar düşük devirde çırpın. Kremayı ekleyin ve birbirlerine karışana kadar yine düşük devirde çırpın. Şekeri ve vanilyayı da ilave edip homojenleşene kadar çırpmaya devam edin. Yumurtaları her defasında bir tane olmak üzere ekleyin ve çırpın. En son limon kabuğu rendesi ve unu ekleyin. Karıştırıp kalıba boşaltın. Isınmış fırında 45-50 dakika, salladığınızda ortası hafif hareket edecek şekilde pişirin. Fırını kapatıp 10-15 dakika fırında bekletin. Çıkardıktan sonra oda ısısına gelince üstünü streç film ile kaplayıp bir gece buzdolabında bekletin. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...