18 Aralık 2014 Perşembe

Espressolu kek




Sıcacık bir çayla, ılık bir bardak sütle ya da güzel bir kahveyle nefis uyumlu bir kek. Yumuşacık dokulu, nefis kahve aromalı, hmmmm missss :)





Miss gibi kokuyorrrr, hem kek hem de ev  :) :)





3 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
1 su bardağı süt
¾ su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı espresso kahve tozu
1 su bardağı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un 


Fırını 175°C de ısıtın. Yumurta, şeker ve vanilyayı mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyin çırpın. Kakao, yaklaşık 1-5 su bardağı kadar un ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Bu arada kaynar suda kahveyi eritip karışıma yavaş yavaş ekleyin. Kıvamı çok yoğun  olmayacak. Biraz daha un ekleyip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. Sıcak fırında 45-50 dakika kürdan temiz çıkana dek pişirin.
Afiyet olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...