26 Aralık 2014 Cuma

Yılbaşı keki (Christmas cake)




Bol kuru meyveli meşhur yılbaşı keki. Koca bir kase dolusu kuru meyve ve kuru yemiş var içinde. yani yok yok. İçindeki malzemeler çok bol.
Tarifin orijinali burada.






200 gr. un
200 gr. yumuşak tereyağı
200 gr. esmer şeker
50 gr. badem unu
50 gr.file badem
4 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
½ tatlı kaşığı(bence daha az konulmalı) muskat cevizi rendesi
½ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı badem aroması (koymadım)
200 gr.kuru üzüm (beyaz)
200 gr.siyah kuru üzüm (çekirdeksiz)
1 su bardağı ceviz
50 gr.kiraz şekerlemesi kurusu
4 tane kuru kayısı (doğranmış)
6 tane hurma (doğranmış)
200 gr.frenk üzümü
50 gr.yaban mersini

Fırını 150°C de ısıtın. 20 cm.lik kelepçeli kalıbın (ben 23 cm.lik kullandım) dibine ve kenarlarını tereyağ ile yağlayın. Hem alt kısmına hem de kenarlarına yağlı kağıt koyun.
Geniş  bir kapta (büyük salata kasesini dolduruyor meyveler)  kuru meyveleri, file bademi ve cevizi karıştırın.

Başka bir karıştırma kabında yumuşamış, oda sıcaklığındaki tereyağ ile şekeri çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurta eklediğinizde bir kaşık unu üstüne döküp öyle çırpın. Yumurtalar bitince unun içinde baharatları ve tuzu katıp karıştırın, yumurtalı karışıma ekleyin. Biraz çırpın. Badem tozunu, limon kabuğu rendesini de ekleyin çırpın. Bu karışımın içine bütün kuru meyveleri ve kuru yemişleri ekleyin. Hepsini spatula ile karıştırın. Kalıba boşaltın ve üstünü spatula ile düzeltin. 150°C de yaklaşık 2 saat kürdan temiz çıkana dek pişirin. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...