Nefis bir kek, içi yumuşacık dışı kıtır. Tarifin orjinali yumurtasız vegan keki olarak geçiyor. Tarifte soya yoğurdu kullanılmış, ben kendi yaptığım ev yoğurdunu kulandım. Ama vegan bir kek yapmak istiyorsanız soya yoğurdu kullanabilirsiniz. Tarifin orijinali ise burada.
½ cup elma püresi
1/3 cup soya yoğurdu (ben normal yoğurt kullandım)
½ cup sıvıyağ
1+1/4 cup toz şeker
2 cup un
½ tsp.karbonat
½ tsp.tuz
1 tsp.kabartma tozu
1,5 tsp.tarçın
¼ tsp.muskat cevizi rendesi (ben koymadım)
2,5 cup doğranmış elma
1 cup ceviz
Üstü için:
3 tbsp. esmer şeker
1 tsp.tarçın
Fırını 175°C de ısıtın. 28 cm.lik kelepçeli
kalıbın dibine yağlı kağıt serin.
Elma püresi, yağ, yoğurt ve şekeri bir kaba alıp tel çırpıcı
ile karıştırın.
Bütün kuru malzemeleri birlikte eleyerek sıvı malzemeler ile
karıştırın. Doğranmış elma ve cevizleri ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıba boşaltın ve üstünü spatula
veya kaşıkla düzeltin. Bir kasede
karıştırdığınız esmer şeker ve tarçın karışımını üstüne serpin. Sıcak fırına
koyup 45-50 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirin.