28 Eylül 2009 Pazartesi

Dereotlu çörek

Bu çöreği kek şeklinde tepside daha önce yapmıştım. Ama Hatice Hanım'ın sitesi 'portakal ağacı' nda bu şeklini görünce bir de böyle deneyeyim dedim ve gerçekten çok memnun kaldık sonuçtan. Yapılışı ise şöyle :



Malzemeler :
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1/2 demet taze soğan
1 paket lor peyniri (veya yarım kalıp beyaz peynir)
4 yumurta (2 tanesinin sarısını üstüne sürmek için ayırıyoruz)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağından biraz fazla sıvıyağ
3-4 diş sarımsak
2 paket kabartma tozu
nane
tuz (peynir tuzlu ise az koymakta fayda var)
karabiber
istenirse pul kırmızı biber
aldığı kadar un
Bütün malzemeyi mücver yapar gibi karıştırıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175C fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
(Kapalı bir kapta saklanırsa, 2-3 gün tazeliğini kaybetmiyor)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...