25 Eylül 2009 Cuma

Etli biber ve patlıcan dolması

En sevdiğim yemeklerden biridir dolma. Özellikle zeytinyağlısına bayılırım. Havalar soğumaya başlayınca sıcağı da çok makbule geçiyor. Yapılışı ise şöyle :





Malzemeler :

250-300 gr kıyma
15 tane dolmalık biber
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 orta boy domates (küçük küp şeklinde)
1 yemek kaşığı salça
kuru nane
tuz
karabiber
üstü için domates
sıvıyağ

Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip (kıyma, soğan, domates, salça, nane, tuz, karabiber) yoğurun. Tüm malzeme iyice karışınca biberlerin içlerine doldurun. Harcı koyarken çok bastırmayın ve tam ağzına kadar doldurmayın ki pirinçler ezilmesin ve dışarı taşmasın.
Üstlerine kesilmiş domateslerden kapak yapıp tencereye dizin. Herbirinin üstüne kaşık ile sıvıyağ gezdirin. Tencereye 2 parmak su koyup kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...