Bayılıyorum bu kurabiyeye. Ağızda dağılan dokusu insanı mest ediyor. Bildiğimiz un kurabiyesinin tuzlu versiyonu gibi. Hem kolay hem de nefis bir tuzlu kurabiye. Üstüne isterseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz ama ben bu halini daha çok seviyorum. İster elinizle şekil verin, yuvarlayın, isterseniz uzun fitiller haline getirip bıçakla kesin. Her hali güzel bu kurabiyenin yapılışı ve malzemeleri şöyle:
½ paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 silme çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Unu azar azar eklemek suretiyle bütün malzemeyi yumuşak
kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. İster ufak toplar halinde
yuvarlayın, isterseniz uzun silindir şeklinde yuvarladıktan sonra istediğiniz uzunlukta kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 175°C sıcak fırında alt
tarafları hafif renk değiştirene kadar pişirin. Üst kısmının renginin fazla
değişmemesi gerekiyor.