21 Kasım 2020 Cumartesi

Yulaflı, cevizli, çikolatalı kurabiye




Çok nefis, bol malzemeli, kıyır kıyır harika bir kurabiye. 





120 gr. oda sıcaklığında tereyağı

1 su bardağı yulaf

1 yumurta

3 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı parça çikolata (sütlü+bitter)

1 su bardağı ceviz (iri parçalar halinde)

Un (yaklaşık 1 su bardağı)

 

Yumuşak tereyağı ve şekeri spatula ile ezerek iyice karıştırın. Yumurta ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırın. Yulafı ekleyin ve karıştırın. Unu da azar azar ekleyerek yumuşacık, ipek gibi bir hamur elde edin. Çikolata ve cevizleri de katarak birbirine karışmalarını sağlayın ama çok yoğurmadan. Hamuru da çok fazla yoğurmayın, özellikle avuç içinizle yoğurmamaya dikkat edin. Parmak uçlarınızla ve nazikçe yoğurun bütün kurabiye hamurlarını. Tepsiye yağlı kağıt serin ve parçalar kopararak (cevizden biraz büyük) çok fazla yuvarlamadan dizin. Sıcak fırında 180°C de yaklaşık 16-17 dakika pişirin. 





 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...