11 Ocak 2023 Çarşamba

Pratik elmalı kurabiye


4-5 elma

2 yumurta

125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)

1 su bardağından bir parmak az toz şeker (120 gr.)

2 yemek kaşığı bal

3 su bardağı un (360 gr.)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın

 

Elmaları minik minik küpler halinde doğrayın. Yumurtaları ve şekeri mikserle rengi açılana dek çırpın. Tereyağı ve balı da ekleyip çırpın. Unun bir kısmını ve geri kalan kuru malzemeleri de koyup biraz daha çırpın. Unu yavaş yavaş ekleyip spatula ile karıştırın. En son elmaları da ekleyip karıştırın. Dondurma kaşığı veya bir kaşık ile yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Sıcak fırında, 170°C de 20-25 dakika, altın rengi olana dek pişirin.

(Tarif ‘Nefis sanal lezzetler’e ait)  

Not: Benim yaptığım kurabiyeler tarifteki gibi toparlak olmadı. Yayıldı, nemli ve yumuşak oldu. Ama tadı güzeldi.





 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...