4-5 elma
2 yumurta
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağından bir parmak az toz şeker (120 gr.)
2 yemek kaşığı bal
3 su bardağı un (360 gr.)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Elmaları minik minik küpler halinde doğrayın. Yumurtaları ve
şekeri mikserle rengi açılana dek çırpın. Tereyağı ve balı da ekleyip çırpın.
Unun bir kısmını ve geri kalan kuru malzemeleri de koyup biraz daha çırpın. Unu
yavaş yavaş ekleyip spatula ile karıştırın. En son elmaları da ekleyip
karıştırın. Dondurma kaşığı veya bir kaşık ile yağlı kağıt serili tepsiye
dizin. Sıcak fırında, 170°C de 20-25 dakika, altın rengi olana dek pişirin.
(Tarif ‘Nefis sanal lezzetler’e ait)
Not: Benim yaptığım kurabiyeler tarifteki gibi toparlak olmadı. Yayıldı, nemli ve yumuşak oldu. Ama tadı güzeldi.