1 yumurta (oda sıcaklığında)
½ su bardağı toz şeker (200 ml.lik bardakla)
¾ çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 büyük elma (küp küp doğranmış)
Aldığı kadar un
Yumurta, şeker, yağ ve vanilyayı tel çırpıcı ile karıştırın.
Tarçını ve bir bardak kadar unu ekleyip karıştırın, bu arada kabartma tozunu da
ekleyin. Biraz sert ama toparlanacak kıvama gelen bir hamur olana dek (çok
değil ama) un ekleyin. (Çok sert veya kuru olursa biraz daha sıvı yağ
ekleyebilirsiniz) En son doğranmış elmaları ekleyip yoğurun ama çok oyalanmayın
ki elmalar iyice sularını salmasınlar. Tepsiye yağlı kağıt serin ve ceviz
büyüklüğünde (ya da biraz daha büyük olabilir) parçalar koparıp çabucak yuvarlayın
ve dizin. 180°C de ısıttığınız fırında 20-22 dakika (biraz kıtır olmaları için)
üstleri renk değiştirene dek pişirin.