28 Ocak 2015 Çarşamba

Franjipan tart (Bademli tart)



Bu nefis lezzeti çok önceleri de yapmıştım. Ama tarifini ekleyememiştim. Ne zamandır aklımdaydı, yapıp tarifini eklemek. Basit ama bir o kadar da leziz bir reçete. Badem tadı enfesss.
Tarifi Hanimiş blogunda görmüştüm. Denemiş ve hep beraber çok beğenmiştik.  Çok güzel dokulu, nefis bir tat. Benim gibi badem tadını seviyorsanız muhakkak denemenizi tavsiye ederim.




125 gr.  tereyağı (eritilmiş, soğumuş)
125 gr. toz şeker
125 gr. toz badem
75 gr. un
2 yumurta
Pudra şekeri (üstü için)
File badem (üstü için)

Tabanı için:
5-6 dilim kakaolu kek
120 gr. eritilmiş bitter çikolata
(Veya 2 paket eti negro bisküvi

4 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş))





Fırını 180°C de ısıtın. Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serin. Parçalanmış kekleri erimiş çikolata ile karıştırın ve yağlı kağıt serili çember kalıbın dibine, bir yemek kaşığı yardımıyla bastırarak yayın. Buzdolabına kaldırın.

Karıştırma kabında toz badem, şeker ve yağı iyice birbirlerine karışıncaya kadar mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin ve çırpmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek çırpın. Kalıba boşaltıp üstünü düzeltin. File bademleri serpip üstü altın rengine dönüşünceye kadar fırında pişirin. Çıkartıp soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpin.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...