Bana göre biraz yumuşak dokulu bir kurabiye oldu. Ama evdekiler çok beğendiler. Tarifte değişiklikler yaparak tekrar deneyeceğim.
1 avokado
1 yumurta
¼ cup kakao
¾ cup badem tozu
½ cup esmer şeker (orijinal tarifte Hindistan cevizi şekeri
kullanılmış)
¼ cup sıvı yağ (Hindistan cevizi yağı kullanılmış)
1 tatlı kaşığı toz vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tutam tuz
½ cup bitter çikolata parçası veya damla çikolata
Toz malzemeleri (badem, kakao, şeker, vanilya, kabartma
tozu, karbonat, tuz) bir kapta telle karıştırın. Avokadoyu ezin ve bir çırpma
kabına koyun. Üstüne yumurta ve sıvı yağı ekleyin, mikserle çırpın. Toz
malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Tamamen karışınca çikolataları ekleyip
spatula ile karıştırın. Bir tatlı kaşığı ile yağlı kağıda dökün. 175°C
sıcak fırında 10-12 dakika pişirin.