2 Şubat 2012 Perşembe

İncirli, elmalı kek



Yine bir kek denemesi. Yumuşacık, bol meyveli. Tam da çayın yanına uygun :)

1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvıyağ (ben mısırözü kullandım)
3 iri  yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 tane kuru incir (küçük parçalar halinde doğranmış)
1 elma (küp küp kesilmiş)
2 su bardağı un

Şeker ve yağı çatalla karıştırdım. Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam ettim. İncir ve elmaları ekledim. Vanilya ve kabartma tozunu da katıp karıştırdım. En son unu ekledim. Koyu kıvamlı bir keke hamuru oldu. Yağlı kağıt serili borcama döküp soğuk fırında 175°C de kürdan temiz çıkana kadar pişirdim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...