Klasik bir tat, ama çok güzel. Mis gibi, tam çay arkadaşı :)
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 fincan sıvıyağ
1 fincan yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
4 elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kırık ceviz
Hamuru yoğurup 2-3 saat dinlendirin. Bu arada içini hazırlayın.
Rendelenmiş elmaları şekerle birlikte pişirin. Tarçını ilave edin. Soğuduktan sonra cevizi koyun. (ben hamuru açmaya başlamadan hemen önce koydum cevizi, yumuşamaması için).
Dinlenen hamuru 4 parçaya ayırın. Her parçasını merdane ile açıp, önce 4’e sonra onları da 2’ye ya da 3’e kesin. Geniş tarafına harçtan koyup uca doğru sarın. Ucunu hafifçe bastırıp yağlı kağıda dizin. Üstleri kızarana dek pişirin. Soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri serpin. Afiyet bal şeker olsun.