4 Haziran 2021 Cuma

Çikolatalı güllaç


 

Nefis, bol çikolatalı, soğuk soğuk harika bir lezzet.

Bu da daha önce yaptığımız klasik güllaç tarifimiz.


Güllaç (yaklaşık 1 paket)

2-2.5 litre süt

1 su bardağı toz şeker (yaklaşık)

1 paket vanilya

2 paket eti bitter çikolata

Üstü için ceviz veya fındık veya Antep fıstığı

 

Esasında bütün miktarları göz kararı ve damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Biz çok yaptık, bir kısmını normal, bir kısmını ise çikolatalı hazırladık.

Sütü ve şekeri kaynattık. Geniş bir borcama güllaç yapraklarını kırarak koyup sütle ıslata ıslata dizdik. Bir sıra güllaç üstüne sıcak süt. Orta kata isterseniz ceviz ya da fındık koyabilirsiniz. Biz üstüne koyacağımız için araya koymadık. İstediğiniz kalınlığı gelince yaprakları sıralamayı bırakabilirsiniz.

Geri kalan süte 2 paket çikolatayı kırarak ekledik ve karıştırarak erittik. İyice eriyince aynı işlemi diğer borcama uyguladık. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırdık. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...