Nefis, bol çikolatalı, soğuk soğuk harika bir lezzet.
Bu da daha önce yaptığımız klasik güllaç tarifimiz.
Güllaç (yaklaşık 1 paket)
2-2.5 litre süt
1 su bardağı toz şeker (yaklaşık)
1 paket vanilya
2 paket eti bitter çikolata
Üstü için ceviz veya fındık veya Antep fıstığı
Esasında bütün miktarları göz kararı ve damak zevkinize göre
ayarlayabilirsiniz. Biz çok yaptık, bir kısmını normal, bir kısmını ise
çikolatalı hazırladık.
Sütü ve şekeri kaynattık. Geniş bir borcama güllaç
yapraklarını kırarak koyup sütle ıslata ıslata dizdik. Bir sıra güllaç üstüne
sıcak süt. Orta kata isterseniz ceviz ya da fındık koyabilirsiniz. Biz üstüne
koyacağımız için araya koymadık. İstediğiniz kalınlığı gelince yaprakları
sıralamayı bırakabilirsiniz.
Geri kalan süte 2 paket çikolatayı kırarak ekledik ve
karıştırarak erittik. İyice eriyince aynı işlemi diğer borcama uyguladık. Oda
sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırdık.